Headstart & Launch Checklist en Tips

Nog maar eventjes en het is zover, de headstart en launch van Guild Wars 2. Daar hebben we allemaal natuurlijk ontzettend lang op gewacht.

In de aanloop er naartoe en om je tijdens de headstart en launch een beetje op weg te helpen volgt hier een checklist en een aantal tips. Hopelijk heb je er wat aan om goed van start te kunnen gaan.

Client Update

Zorg ervoor dat de game client volledig is ge-update voor het begin van de headstart of launch.
Updaten zodra de headstart begint of de launch is zal mogelijk resulteren in lange wachttijden.


Computer en software

Enkele computer en software tips.

Grafische kaart

Zorg ervoor dat je voor de headstart of launch de drivers van je grafische kaart hebt bijgewerkt met de laatste nieuwe versie.
Kijk op NVidia website of AMD website voor de laatste nieuwe versies.

Voice communicatie

Ook heel handig is om TeamSpeak of Ventrilo bij te werken naar de laatste nieuwe versie.
Kijk op TeamSpeak website of Ventrilo website voor de laatste nieuwe versies.

Start deze voice communicatie software voor de headstart of launch op en controleer de server instellingen. Maak als test verbinding en controleer of je headset correct is aangesloten en functioneert. Zo kun je gezellig met je guildies of vrienden aan de slag in GW2.

Firewall & Anti-Virus

Zorg dat je deze up-to-date hebt, wat eigenlijk altijd zou moeten natuurlijk. Zorg er ook voor dat de GW2 client toegang heeft door de firewall heen, anders zul je mogelijk connectie problemen krijgen. Heb je mee kunnen doen aan de BWE’s of stresstests, dan staat waarschijnlijk alles goed ingesteld.


Friends List

Elke andere speler die je vanaf BWE3 in je Friends List hebt gezet, zal bij headstart of launch ook in je Friends List staan.
Wil je graag met je vrienden samen spelen, vraag dan om hun account id en probeer ze al toe te voegen tijdens eventuele stresstests die nog gaan komen.


Gem Store

Wil je graag items kopen in de Gem Store met Gems, zorg dan dat je de beschikking hebt over een Credit Card of PayPal account.
Maak indien gewenst een PayPal account aan op de PayPal website. Deze kun je koppelen aan je bankrekening en door hun een machtiging te geven kun je betalingen via PayPal doen zonder geld op je PayPal rekening te storten.
Wil je geen geld uitgeven aan Gems, dan zul je in-game gold moeten sparen om Gems aan te schaffen.


Character namen

Character namen in-game moeten over alle servers of werelden (EU én US) uniek zijn. Wil je graag zeker zijn dat je een character kunt maken met de gewenste naam, zorg dan dat je deze namen “reserveert”.

De beste methode is om snel een willekeurig character te maken, waarbij ras en professie niks uitmaken, evenals je personal story. Na het aanmaken van je character log je uit, log opnieuw in en maak je volgende character met de gewenste naam. Zodoende kan niemand anders deze namen gebruiken. Na verloop van tijd kun je dan deze characters verwijderen en opnieuw met de juiste ras, professie en personal story aanmaken.

Mocht je Guild Wars hebben gespeeld, dan kon je de namen van je Guild Wars characters reserveren, zoals dit eerder door ArenaNet is aangekondigd en uitgelegd. Dit geldt echter alleen tijdens de headstart. Zorg dus dat je voor dinsdag 28 augustus je characters met deze namen hebt gemaakt.


Guild namen

Guild namen kunnen niet gereserveerd worden voor Guild Wars 2. Mocht jouw guild een vrij algemene naam hebben, zorg dan dat je de guild in-game zsm aanmaakt.

Het is op dit moment onbekend hoeveel het opzetten van een guild in-game zal gaan kosten. Vraag eventueel je guild leden om te helpen met het financieren van de guild creatie.


Gathering

Wil je graag met Crafting aan de gang, zorg dan dat je grondstoffen verzamelt. Het is daarom verstandig om zsm elke gathering tool aan te schaffen bij een vendor.


Skills en Traits

Een aantal tips mbt Skills en Traits.

Weapon Skills

Hou er rekening mee dat elk wapen of elke wapen combinatie de eerste 5 skills bepaalt. Deze dien je “vrij te spelen”, oftewel te unlocken, door met deze wapens te vechten.

Het is verstandig om de Weapon Skills zsm te unlocken. Hiervoor kun je het beste bij een vendor deze wapens kopen en je skills unlocken. Wacht niet tot een wapen voor je dropt, dit kan erg lang duren en unlocken van deze skills op hoger level is veel lastiger.

Utility Skill

Je eerste Utility Skill wordt op level 5 unlocked, zodat je deze kunt vullen. Probeer voor die tijd al een Skill Challenge te doen, zodat je op level 5 direct dit slot kunt vullen. Deze eerste Utility Skill kost je 1 Skill Point.

Healing Skill

Hou er rekening mee dat je standaard een Healing Skill krijgt, maar dat er mogelijk een betere te krijgen is. Vergelijk de Healing Skills en verzamel voldoende Skill Points om deze te unlocken.

Traits

Vergeet niet dat je vanaf level 11 Trait Points krijgt. Deze geven je een mooie bonus.
Vergelijk de Minor Traits en Major Traits die voor jouw character beschikbaar zijn. Vaker is het nuttiger om 2 Minor Traits te unlocken alvorens je voor een Major Trait gaat.

Benodigde Skill Points verzamelen

De eerste Skill Challenges zijn (meestal) vrij makkelijk, vaker gratis zonder ook maar een gevecht te doen.
Er zijn 5 begin gebieden (level 1 – 15) en in elk van deze gebieden kun je Skill Challenges doen. Heb je Skill Points nodig, haal deze dan in de begin gebieden.

Builds

Er zijn diverse websites beschikbaar op internet waar je builds kunt maken. Deze zullen waarschijnlijk vlak voor of na de headstart of launch bijgewerkt worden met de laatste updates op het gebied van Skills en Traits.
Maak hier alvast de build waar je voor wilt gaan, zodat je weet welke Skills en Traits je moet unlocken.


Begin gebieden bezoeken

Het is voor iedereen vrij gemakkelijk om naar de andere begin gebieden te gaan. Als je start dan kom je na de introductie in je eigen begin gebied.
Meestal sta je al naast de portal naar je hoofdstad, zo niet, dan is deze heel dicht in de buurt.

Vanaf je hoofdstad kun je middels een Asura Gate naar Lion’s Arch. Vanaf Lion’s Arch zijn er Asura Gates naar elke hoofdstad, en dus ook naar elk begin gebied.


Heart Quest rewards

Heart Quests geven je niet alleen XP en karma, maar ook gold. Deze krijg je via de in-game mail. Controleer deze regelmatig en zorg dat je krijgt wat je verdient.


Inventory, Bank & Loot

De starter backpack die je krijgt is beperkt qua opslag. Vrij snel krijg je wel als reward een extra bag, maar toch blijft de opslagruimte beperkt.

Bij vendors kun je voor niet al te veel geld bags kopen. Dit zijn kleine bags met slechts 4 slots, maar je kunt er nog 3 bijplaatsen. Dat zijn toch weer 12 extra slots, voor niet al te veel gold.

Heart Quest NPC’s worden na het succesvol uitvoeren van een Heart Quest een Karma Vendor. Behalve dat je hier items kunt kopen voor Karma, kun je hier ook items verkopen. Gezien er vrij veel zijn in de wereld, kun je dus vrij makkelijk ongewenste items verkopen om ruimte in je inventory te krijgen.

Onthou ook dat je op elk punt in de wereld items in je bank kunt deponeren, zolang het maar Collectibles zijn, zoals Crafting Material. Klik op de Options knop in je Inventory en selecteer Deposit All Collectables om alle collectables direct te deponeren, of klik met rechts op een item en kies ervoor om dat item naar je Bank te verplaatsen.

Weet ook dat je items uit je Bank kunt halen niet alleen bij de Bank NPC’s, maar ook bij elk Crafting Station. Deze zijn niet alleen in de grote steden, maar ook hier en daar in outposts.

Auto-loot is mogelijk niet standaard ingeschakeld. Dit is wel handig, het bespaart veel tijd. In het Options venster (F11) kun je onder het eerste tab onder General deze optie inschakelen.


Instellingen

Instellingen zijn natuurlijk voor iedereen anders, het is een kwestie van persoonlijke smaak. Maar mogelijk dat de volgende instellingen handig kunnen zijn.

Double-Tap to Evade

Schakel Double-Tap to Evade uit. Als deze optie is ingeschakeld doe je een Evade / Dodge als je snel tweemaal dezelfde bewegingstoets indrukt, dus W, A, S of D. Dit kan resulteren op een Evade op het verkeerde moment.

Wellicht wil je ook Dodge aan een andere toets koppelen dan de standaard (V). Een goede optie is een muisknop, mits je een muis met meerdere knoppen hebt.

Fast-Cast Ground targeting

Schakel Fast-Cast Ground targeting in. Normaal als je een AoE skill doet krijg je een groene indicator die je naar de juiste plaats brengt met je muis, waarna je moet klikken. Met deze optie ingeschakeld zal de AoE skill direct van toepassing zijn op de plek waar je muis cursor zich op dat moment bevind. Dit bespaart je dus een klik en kan in veel situaties belangrijk zijn.

Auto Targeting

Schakel Auto Targeting uit. Anders kan het zijn dat je onbedoeld een vijand begint aan te vallen, terwijl je dit helemaal niet wil. Zeker in dungeons wordt dit niet altijd op prijs gesteld.


Experience

Experience krijg je niet alleen van heart events, dynamic events, dungeons en kills. Maar ook van:

  • Exploring
  • Points of Interests
  • Waypoints
  • Vista’s
  • Daily Achievements
  • Gathering
  • Crafting

Vergeet dus deze zaken niet als je in Tyria op pad gaat.


Plezier & Genieten

Het allerbelangrijkste: Geniet van het spel, geniet van de grafisch mooi vormgegeven wereld van Tyria, geniet van het levelen, de quests, de dungeons, geniet van het samenspelen met je vrienden.


Meer informatie

Meer informatie is overal op internet te vinden.
Mocht je er toch niet uitkomen, dan kun je natuurlijk altijd hier op het forum een bericht plaatsen.
Hou er ook rekening mee dat GW2 voor iedereen nieuw is en veel informatie nog niet bekend is. Neem het niemand kwalijk dat hij/zij iets niet weet of wellicht niet “al te slimme acties” doet.


Het GW-NL team wenst je alvast ontzettend veel plezier toe in Guild Wars 2 en hopen je in-game te zien.