Regio’s in Guild Wars 2

ArenaNet heeft een aankondiging gedaan omtrent de regio’s, werelden en de mogelijkheid om samen te spelen.

Regio’s

Er komen 3 regio’s bij de release van Guild Wars 2:

  • Europa: West- en Oost-Europa. Spelers uit deze regio zullen verbinden naar het Europese datacenter.
  • Noord-Amerika: Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Spelers uit deze regio zullen verbinden naar het Noord-Amerikaanse datacenter.
  • Overige: Spelers uit alle andere landen zullen verbinden met het Noord-Amerikaanse datacenter.

In de knowledge base van ArenaNet is een artikel met een lijst van landen per regio.

Als je Guild Wars 2 hebt aangeschaft in de Pre-Purchase via hun eigen website, dan zul je automatisch de juiste versie voor de regio waar je woont krijgen.

Heb je Guild Wars 2 aangeschaft in de winkel of een andere website, dan dien je het serienummer te registreren op de website van Arenanet om een account aan te maken. Op dat moment zal een eenmalige controle worden gedaan of het serienummer overeenkomt met de regio van waaruit je verbinding maakt. Iedereen uit Noord-Amerika moet de Noord-Amerikaanse versie van het spel registreren, Europese spelers moeten de Europese versie registreren en iedereen uit andere landen mogen zelf kiezen.

Na de registratie zal je Guild Wars 2 account een globaal account worden. Dit houdt in dat je naar elk deel van de wereld kunt gaan en zonder problemen kunt inloggen op het spel, ondanks de regio waarin je je op dat moment bevindt.

Home World


De eerste keer dat je Guild Wars 2 start, word je gevraagd om een home world, of thuis wereld te selecteren.
Standaard worden de werelden getoond welke van toepassing zijn op het datacenter waar je verbinding naar hebt gemaakt. Je kunt echter ook de werelden van de andere regio’s zichtbaar maken en daar een keuze uit maken.

Bij de start (headstart en release) kun je nog vrij wisselen van werelden. Echter, zodra de server populatie eenmaal gezet en stabiel is zullen wereld transfers beperkt worden tot eenmaal per week tegen een kostenpost in gems, gebaseerd op de populatie van de server waar je naartoe wilt.

Het “free guesting” of “vrij gasten” zal ook geintroduceerd worden. Dit laat spelers toe om andere werelden te bezoeken, zo lang er vrienden op die wereld actief zijn. Deze mogelijkheid is gratis, maar gast spelers kunnen niet deelnemen aan WvWvW en de Power of the Mists bonus van de home world zal van toepassing zijn.

Talen

Guild Wars 2 komt beschikbaar in de talen: Engels, Frans, Duits en Spaans. Het zal heel eenvoudig zijn om van taal te wisselen, indien gewenst.

Bij installatie, wat de meesten waarschijnlijk al voor de beta en stresstests hebben gedaan, wordt standaard gekozen voor de taal van het besturingssysteem. Indien gewenst kun je echter een andere taal kiezen in de Guild Wars 2 launcher waarna de bijbehorende bestanden gedownload en geïnstalleerd worden. De taal van de in-game tekst kan ook gewijzigd worden vanuit het in-game opties menu.

Meer informatie over de regio’s en taal opties is beschikbaar in de knowledge base van ArenaNet.

Bron