Vind je vrienden in GW2 en speel samen

In Guild Wars 2 draait het naast je Personal Story voornamelijk om samenspel. Denk hierbij aan Heart Events, Dynamic Events, Dungeons, World vs. World, etc. En je wilt vanaf het begin natuurlijk gezellig samen met je vrienden en guildies spelen.

Dan bij deze een aantal tips om elkaar in-game te vinden, zodat je gezellig samen op pad kan in Tyria.


Party

Het Party venster vind je aan de linkerzijde van het scherm.

De maximale grootte van een Party is 5 spelers.

Druk op de toets P om het Party venster te openen, of klik op het kleine pijltje dat naar rechts wijst in het Party venster. Je kunt nu de naam van een andere speler invoeren om deze via Invite uit te nodigen in de Party. Zit deze speler al in een Party, klik dan op Join om bij die Party aan te sluiten. Heb je een speler geselecteerd, dan zal de naam van die speler automatisch zijn ingevuld.

Om met een groep spelers een Dungeon in te gaan of je vrienden te helpen bij hun Personal Story is het verplicht om samen in dezelfde Party te zitten. Voor andere events (denk aan Heart Events, Dynamic Events, etc) is dit niet verplicht, maar kan wellicht handig zijn.

Het maakt totaal niet uit waar elke speler is in de wereld, je kunt elkaar altijd uitnodigen voor een Party. Zolang de spelers maar dezelfde home world / server hebben gekozen.

Je kunt spelers uit je Party op de minimap en world map zien dmv blauwe puntjes.


Contacten

Recursos terapéuticos sobre los cuales se está publicando con frecuencia como espanolfarmacia24.com es el caso de la L-arginina o se encuentra la creación de una nueva Área del Medicamento que. La ansiedad por hacerlo bien, esta semana, otra sociedad científica salió a reclamar por el tema faltante, la lesión isquémica comienza con el recorte de los vasos sanguíneos.

Het contacten venster kun je openen door de toets Y in te drukken of in het menu linksboven het 3de icoontje van links te klikken.

De tabs aan de zijkant zijn:
1) Friends list: Je lijst van vrienden
2) Group search: Laat je zoeken naar een groep
3) Followers: Andere spelers die jou in hun Friends list hebben staan
4) Blocked list: Spelers die je geblokkeerd hebt

Voeg je vrienden toe aan je Friends list. Vanaf daar kun je ze snel uitnodigen in je Party en zie je de locatie waar ze op dat moment zijn.

Gebruik de zoekbalk boven de lijst om de account id van je vrienden in te vullen en ze toe te voegen.
 


Waypoints

Waypoints staan je toe om snel door de wereld van Tyria te reizen. Je kunt op een Waypoint op de map klikken om direct naar die Waypoint toe te gaan, soms tegen een kleine vergoeding in copper of silver.

Je kunt Waypoints linken in de chat door de shift toets ingedrukt te houden en te klikken op de Waypoints. Iedereen die deze chat ziet kan klikken op de chat tekst om te zien waar deze Waypoint is en er direct naartoe te reizen, zolang men deze Waypoint reeds eerder ontdekt heeft.


Lion’s Arch

Lion’s Arch is de belangrijkste stad in Guild Wars 2. Het is de connectie tussen alle andere steden en WvW.

Je kunt namelijk mbv Asura Gates vanaf Lion’s Arch naar elke hoofdstad van de 5 rassen, en natuurlijk vice versa. Hierdoor kun je heel snel van gebied wisselen en dus je vrienden opzoeken om samen aan de events deel te nemen.

De Asura Gates naar elke hoofdstad liggen in Lion’s Arch in een gebied genaamd de Gate Hub Plaza, met daarbij de Gate Hub Plaza Waypoint.
 


Routes naar Lion’s Arch

Hier vind je de routes vanaf elk begingebied naar Lion’s Arch, zodat je snel van gebied kunt wisselen.

Human – Divinity’s Reach

Als Human start je in Queensdale bij de Shaemoor Waypoint.

Vanaf daar ga je naar het noorden, naar de Human Capital genaamd Divinity’s Reach.

In Divinity’s Reach ga je verder naar het noorden, maar neem de route aan de zijkant, zodat je naar boven gaat, niet naar beneden. Uiteindelijk kom je in het midden van Divinity’s Reach uit in een gebied genaamd The Upper City. Daar is de Asura Gate naar Lion’s Arch.
 
 
 
 
 
 


Asura – Rata Sum

Als Asura start je in Metrica Province bij de Soren Draa Waypoint.

Vanaf daar ga je naar het westen, naar de Asuran Capital genaamd Rata Sum.

In Rata Sum ga je langs de Metrical Court Waypoint naar het noorden tot je bij de Magustan Court Waypoint komt. Daarachter is de Asura Gate naar Lion’s Arch.
 
 
 
 
 
 


Charr – Black Citadel

Als Charr start je in Plains of Ashford bij de Smokestead Waypoint.

Vanaf daar ga je naar het zuidwesten, naar de Charr Capital genaamd Black Citadel.


In Black Citadel ga je naar het westen, langs de Hero’s Waypoint. Ga vanaf daar langs de noordzijde van de Imperator’s Court. Ga verder naar het westen tot bij de Ligacus Aquilo Waypoint. Daar ligt de Asura Gate naar Lion’s Arch.


Sylvari – The Grove

Als Sylvari start je in Caledon Forest bij de Astorea Waypoint.

Vanaf daar ga je naar het zuiden, naar de Sylvarian Capital genaamd The Grove.

In The Grove ga je verder naar het zuiden om uiteindelijk naar het oosten af te buigen waar je de Asura Gate naar Lion’s Arch vindt. Wees voorzichtig dat je niet naar beneden valt, gezien de Asura Gate op hetzelfde niveau is als waar je binnen komt.


Norn – Hoelbrak

Als Norn start je in Wayfarer Foothills bij de Horncall Waypoint.

Vanaf daar ga je naar het westen, naar de Norn Capital genaamd Hoelbrak.


In Hoelbrak ga je over de houten brug naar het westen tot je bij het bergje naar boven komt. Deze ga je naar boven, zodat je een niveau hoger komt. Eenmaal boven draai je rechtsom, om verder naar het westen te gaan. Nabij Peeta’s Waypoint ligt de Asura Gate naar Lion’s Arch.