GW-NL in een nieuw (lichter) jasje

We spreken herfst 2004, een groepje enthousiastelingen kunnen eindelijk hun tanden zetten in de eerste beta’s van Guild Wars 1. Op verschillende sites wisselden zij ervaringen uit, bijv. op het GoT forum, maar een aantal vrienden zocht een kleinere community en hebben GW-NL opgericht. Initieel vormende zich een tweetal gildes op GW-NL, nl. de LowLand Lions [LLL] en de Lover of Whisky and Women [LWW] (waarschijnlijk bedacht onder het genot van een fles whisky en eigenlijk tot op heden blijven hangen :P), maar al snel na Guild Wars 1 officieel gereleased werd, groeide het aantal leden van de site snel en ontstond een van de eerste officieel door ArenaNet erkende Nederlands/Belgische Guild Wars community / fan-site.

Met de komst van de expansie Eye of the North halverwege 2007, werd er besloten om de community een nieuw jasje te geven. GW-NL opende zijn deuren voor andere gildes, die een eigen afgeschermd stukje forum konden krijgen en een plek om nieuwe leden te kunnen werven. Hetzelfde werd geboden aan zgn. Alliances die in de expansie Factions geïntroduceerd werden. Echter een combinatie van de mogelijk iets dalende populariteit van Guild Wars, het lange wachten op Guild Wars 2, maar zeker ook door een (door enkelen) minder prettig ervaren “donkere” layout van GW-NL, liep in de loop der jaren het aantal actieve leden en gildes terug.

Nu, 2012, op de drempel van de release van Guild Wars 2 , krijgt GW-NL weer een nieuw, verfrissend en vooral lichter jasje. Met frisse moed willen we van GW-NL weer een bruisende Nederlands/Belgische Guild Wars community maken. Met het laatste nieuws, allerlei informatie én ondanks dat het opzetten van fora en websites tegenwoordig doodsimpel is en vele gildes al hun eigen site hebben, blijven we gildes de mogelijkheid geven om hier een eigen (afgeschermd) stukje forum op te zetten of nieuwe leden te werven.
Daarnaast met de introductie van “multi guilden” (het lid zijn van meerdere gildes) in Guild Wars 2, hopen we aan onze “Ronde Tafel” een verzamelplek te creëren waar gildes elkaar kunnen vinden. Rest ons niets anders dan:

Wees welkom en op naar Guild Wars 2!

~ De beheerders en moderators van GW-NL

PS1. Let op: We hebben bewust de userdatabase van de oude site niet meegenomen, dus je moet je even opnieuw registreren
PS2. De oude site is  read-only beschikbaar via http://old2.gw-nl.net

Tags: